Näring av den ryska svarta terriern

  • Małgorzata Kwiatkowska
  • Blog se

Att utfodra en black terrier är en av de viktigaste aspekterna när det gäller att hålla våra hundar i god form in i ålderdomen.

Den svarta terriern har ett ganska känsligt matsmältningssystem, så alla nya livsmedel måste introduceras i små mängder och gradvis. Kvaliteten på maten har ett mycket stort inflytande på Black Terriers päls och hälsa. Därför måste man ta hänsyn till detta när man väljer utfodringsmetod. Numera finns det ett stort utbud av torrfoder på marknaden. Och vi som vill välja det bästa för våra kunder tillbringar ibland timmar vid datorskärmarna för att studera sammansättningen av enskilda kanaler. Vi bör komma ihåg att ju färre konstgjorda tillsatser desto bättre. För dem som gillar att laga mat till sina hundar på egen hand är BARF-dieten (Biologically Appropriate Raw Food) ett bra sätt att utfodra dem.
BARF utvecklades av den australiensiske veterinären Ian Billinghurst. Den information som fanns i böckerna "Give Your Dog a Bone", "Grow Your Pups With Bones" och den senaste "Dr. Billinghurst's BARF DIET". har haft en stor inverkan på många hundars diet runt om i världen. Jag hänvisar dig till webbplatsen där du kan hitta mer information om detta ämne: barfworld.  

Svarta terrier är en av de stora raserna som växer mycket snabbt som valpar. Därför är sammansättningen av de enskilda näringsvärdena i maten till en ung svart terrier mycket viktig. En dålig kost kan leda till böjning, dålig konformation osv. Tillväxt och vikt bör övervakas regelbundet, och om det finns några oroväckande symptom är det bäst att söka råd hos en specialist. 

Mina ryska terrier älskar frukt och grönsaker som komplement till sin basmat (som de äter två gånger om dagen). Äldre valpar plockar ofta godis direkt från trädgården: de älskar hallon direkt från busken ;-). Min Katya kan skäras till ett äpple eller ett plommon. Masha tycker bättre om råa morötter. Och alla väntar på sin bit när jag skär upp vattenmelonen.

 

Adoption av en svart terrier

  • Małgorzata Kwiatkowska
  • Blog se

Ibland tvingar olika livssituationer ägarna att avstå från sina fyrbenta vänner. Om du är intresserad av att ta in en svart rysk terrier under ditt tak, ring +48 503 503 181.

 

 

 

 

 

Svart rysk terrier utbildning

  • Super User
  • Blog se

Den svarta terriern älskar att arbeta med sin förare. Den är perfekt för PT, IPO eller lydnadsträning. Det är också viktigt att komma ihåg att om vi vill njuta av vår svarta vän bör vi börja träna honom så tidigt som möjligt. Ryska terriern behöver en konsekvent träning, han lär sig mycket snabbt och minns mycket bra. Det sägs ofta att "min svarta terrier läser mina tankar...", och vissa säger att ryssarna har lagt till några mänskliga gener när de skapade rasen..... Det kanske finns något i den. En sak är säker: elegant utseende och perfekt psyke är en stor bedrift av rysk cynologi.

 

Välj din tränare med omsorg, så att det inte visar sig att träning under överinseende av en inkompetent tränare gör mer skada än nytta. Det är svårare och mer tidskrävande att avlärda dåligt beteende hos hundar och träningsfel än att lära sig korrekt inlärning baserad på positiv förstärkning och belöning. Be om att få delta i sådana kurser innan du fattar ett slutgiltigt beslut. Black Terrier kan lära sig mycket snabbt och utan våld, bara en bit god mat eller en leksak och resultatet är garanterat. Grunden för träning är att det inte är tråkigt och att det är roligt. Black Terrier behöver inte upprepa en enda handling i timmar. Bättre resultat uppnås om du tränar mindre ofta, helst flera gånger om dagen i 5-10 minuter åt gången.