• home
  • BLOGG
  • Näring av den ryska svarta terriern

Näring av den ryska svarta terriern

  • Małgorzata Kwiatkowska
  • Blog se

Att utfodra en black terrier är en av de viktigaste aspekterna när det gäller att hålla våra hundar i god form in i ålderdomen.

Den svarta terriern har ett ganska känsligt matsmältningssystem, så alla nya livsmedel måste introduceras i små mängder och gradvis. Kvaliteten på maten har ett mycket stort inflytande på Black Terriers päls och hälsa. Därför måste man ta hänsyn till detta när man väljer utfodringsmetod. Numera finns det ett stort utbud av torrfoder på marknaden. Och vi som vill välja det bästa för våra kunder tillbringar ibland timmar vid datorskärmarna för att studera sammansättningen av enskilda kanaler. Vi bör komma ihåg att ju färre konstgjorda tillsatser desto bättre. För dem som gillar att laga mat till sina hundar på egen hand är BARF-dieten (Biologically Appropriate Raw Food) ett bra sätt att utfodra dem.
BARF utvecklades av den australiensiske veterinären Ian Billinghurst. Den information som fanns i böckerna "Give Your Dog a Bone", "Grow Your Pups With Bones" och den senaste "Dr. Billinghurst's BARF DIET". har haft en stor inverkan på många hundars diet runt om i världen. Jag hänvisar dig till webbplatsen där du kan hitta mer information om detta ämne: barfworld.  

Svarta terrier är en av de stora raserna som växer mycket snabbt som valpar. Därför är sammansättningen av de enskilda näringsvärdena i maten till en ung svart terrier mycket viktig. En dålig kost kan leda till böjning, dålig konformation osv. Tillväxt och vikt bör övervakas regelbundet, och om det finns några oroväckande symptom är det bäst att söka råd hos en specialist. 

Mina ryska terrier älskar frukt och grönsaker som komplement till sin basmat (som de äter två gånger om dagen). Äldre valpar plockar ofta godis direkt från trädgården: de älskar hallon direkt från busken ;-). Min Katya kan skäras till ett äpple eller ett plommon. Masha tycker bättre om råa morötter. Och alla väntar på sin bit när jag skär upp vattenmelonen.